Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χριστόδουλος Πολυχρόνης (Γιαννίκος) με τον Συνδυασμό του Αντώνης Μιχαλάκης - Ευθύνη Συνεργασία Ανάπτυξη μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τις θέσεις και το όραμα του για την Κασσάνδρα.
κ. Πολυχρόνη είστε ένα ενεργός επιχειρηματίας στην περιοχή μας πως πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;
Υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει να θες να βοηθήσεις την μικρή κοινωνία που σε περιβάλει, τη γειτονιά σου, τόν τόπο σου. Να κάνεις δυο τρία τουλάχιστον πράγματα να διευκολύνεις την καθημερινότητα των περισσοτέρων ανθρώπων.
Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου.
Κανονικά, θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων!
Είναι η εποχή, που υποχρεωτικά σε οδηγεί να ασχοληθείς με τα κοινά, ή να εκφράζεις πολιτική σκέψη. Αν μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον, απ’ αυτό που μας σερβίρεται ως υποχρεωτικό μενού, δεν μπορεί να δαιμονοποιηθεί από κανέναν.
Η δαιμονοποίηση έγκειται στη γενικότερη ισοπέδωση των πάντων την οποία βιώνουμε.
Θες να ασχοληθείς με τα κοινά; Κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα σε χλευάσουν. Αδιαφορείς πλήρως; Πάλι κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα σε χλευάσουν!
Συνεπώς αφήνεις τη συνείδησή σου να σε οδηγήσει και εμένα με οδήγησε στην επιλογή της συμμετοχής στις Δημοτικές εκλογές με το Συνδυασμό του Αντώνη Μιχαλάκη.
Με ποιο τρόπο μπορείτε να προσφέρετε και να συνδράμετε στο έργο της Δημοτικής αρχής;
θα μιλήσω για μένα προσωπικά. Έχω τη δουλειά μου και θα συνεχίσω να την έχω, προσφέροντας τον ελεύθερό μου χρόνο στην περιοχή μου, στην Κασσάνδρα.
Δεν πρόκειται να πάρω ούτε ευρώ από τα χρήματα των δημοτών κι αυτό δεν θα το κάνω επειδή έχω οικονομική άνεση, αλλά επειδή έχω επιλέξει, τα χρήματα να τα διεκδικώ μονάχα από τον έσοδα των επιχειρήσεων μου, απο τη δουλειά μου.
Από την πλευρά μου λοιπόν ξεκαθαρίζω πως η ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχει μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή μου στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του απαξιωμένου Δήμου μας, του Δήμου της Κασσάνδρας.
Ο Δήμος μας, παρά τα πολλά δυνατά του σημεία, δεν έχει ταυτότητα και αν περιμένουμε οι λύσεις να έρθουν μόνες τους, ή από κάποιον τρίτο τότε μάλλον κάτι κάνουμε στραβά.
Πρέπει να δώσουμε αγώνα και να πείσουμε τους συνδημότες μας πως δεν ζητιανεύουμε τη ψήφο τους στο βωμό της αυτοπροβολής, αλλά είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο και να παλέψουμε για μια καλύτερη γειτονιά, ένα πιο λειτουργικο χωριό, μια ξεχωριστή Κασσάνδρα, για το μέλλον των παιδιών μας.
Να ξεκαθαρίσω κάτι. Το “όλοι ίδιοι είναι”, αποτελεί μια εύκολη απάντηση, στην ερώτηση “με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις”;
Προφανώς δεν είναι ίδιοι όλοι. Απογοήτευση υπάρχει από τον κόσμο. Θα πρόσθετα και αγωνία για την επόμενη μέρα. Ποιος, άλλωστε, δεν έχει;
Μα κι εμείς στους απογοητευμένους ανήκουμε! Δεν ζούσαμε σε γυάλα! Η γενίκευση είναι εξ ορισμού μια λανθασμένη λογική. Όμως θα τη δεχτώ.
Μήπως στη δουλειά μας το ίδιο ακριβώς πράγμα δεν ισχύει; Για παράδειγμα, ο κόσμος θεωρεί ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης αισχροκερδούν και βγάζουν πολλά λεφτά. Δυσκολεύονται να διακρίνουν ποιος είναι αυτός που εργάζεται ώρες ατελείωτες, στερείται τις διακοπές με την οικογένεια του, σηκώνεται ξημερώματα να βρεί φρέσκο ψάρι, τα καλύτερα υλικά και να πρσφέρει μια γευστική εμπειρία. Κι έτσι τους τσουβαλιάζουν όλους!
Εσύ όμως πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου, ανεξάρτητα από τη γενίκευση. Δεν έχεις άλλο δρόμο…και αυτό κάνουμε χρόνια τώρα, όλη η οικογένεια μου μαζί. Δημιουργούμε εμπειρίες γεύσης και έχουμε πελάτες που έρχονται ξανά και ξανά. Έτσι θέλω να γίνει και με την Κασσάνδρα μας. Οι επισκέπτες να έρχονται ξανά και ξανά. Να ζουν εμπειρίες αξέχαστες. Χωρίς ατέλειωτη ταλαιπωρία, με καθαρά χωριά, μέ όμορφα οργανωμένες παραλίες, με πάρκινγκ, χωρίς δυσοσμία, με καλοστρωμένους δρόμους, ποδηλατόδρομους, βιοκλιματικές πλατείες και πεζόδρομους με ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συνέργειες για ανταλλαγή καλών πρακτικών με Δήμους απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ακούμε συνεχώς για προβλήματα που χρειάζονται λύση, εσείς ποια θεωρείτε πως είναι σήμερα τα πιο σημαντικά προβλήματα της Κασσάνδρας
Ολα τα προβλήματα είναι σημαντικά. Αλλά σ’ αυτά που ταξιδεύουν μαζί με τους επισκέπτες μέσα απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία.
Θα σας θυμίσω ότι κανείς απο τους επισκέπτες και τους κατοίκους ΔΕΝ είναι ευχαριστημένος να παραμένει μέσα στη ζέστη, εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο του για μια απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων επειδή εμείς δεν προβλέψαμε ή δεν επιθυμούμε να διαχειριστούμε τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα πούλμαν, τις μεταφορικές εταιρείες, τα πεζοδρόμια που είναι καλλυμένα με τα εμπορεύματα των καταστημάτων.
Αυτή την εικόνα «μοιράζεται» με φίλους και άγνωστους ο επισκέπτης σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ως απαράδεκτη ταλαιπωρία και αδιαφορία απο πλευράς μας γιατί μας βολεύει....
Επίσης δεν μπορεί ένα Κέντρο Υγείας να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής που το καλοκαίρι υπερτριπλασιάζεται ο πληθυσμός της. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να φροντίζει και ΕΜΕΙΣ αυτό θα κάνουμε.
Οι κατεστραμένοι αγροτικοί δρόμοι, ο ελάχιστος φωτισμός, οι βιολογικοί που δεν λειτουργούν ΔΕΝ μπορούν να συνεχίσουν να περιμένουν βελτίωση. Με στενοχωρούν οι φωτογραφίες των επισκεπτών απο την περιφορά της Εικόνας της Παναγίας το δεκαπεντάγουστου, δίπλα στους ξεχυλισμένους κάδους σκουπιδιών στις πλατείες και γύρω απ τις εκκλησίες.
Πείτε μας κάποια από τα έργα που θέλετε να προχωρήσουν για την Κασσάνδρα άμεσα και δεσμεύεται ο συνδυασμός σας;
Ο Δήμος Κασσάνδρας έχει σημαντικές προοπτικές για το μέλλον, κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα, όπως αυτό με την έλλειψη νερού και τη διαχείριση αποβλήτων.
Πρέπει να κατανοήσουμε πως οι εξαγωγές προϊόντων αποτελούν τη βάση για τη βιώσιμη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και των επιμέρους περιοχών όπως η Κασσάνδρα μας και η Χαλκιδική.
Η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να καταστεί εξαγωγικός πυλώνας της Ευρώπης στο εγγύς μέλλον και η Κασσάδρα πρέπει να είναι έτοιμη να επιβιβαστεί σε αυτό το τραίνο. Η επιτραπέζια ελιά μας πρέπει να είναι η «βασίλισσα» των εξαγωγών. Το μέλι που παράγουμε συγκαταλέγεται στις κορυφαίες γεύσεις του κόσμου.Η επίλυση του προβλήματος των βιολογικών αλλά και του πόσιμου νερού μπορεί να δημιουργηθούν καινούριες δράσεις παραγωγής οπωροκηπευτικών
με σύγχρονες μορφές καλλιέργειας.
Για τον τουρισμό αναφέρθηκα παραπάνω και δεν θα ήθελα να πω περισσότερα. Ο σχεδιασμός του Συνδυασμού μας ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Ευθύνη, Συνεργασία, Ανάπτυξη είναι δομημένος και θα επαναπροσδιορίζεται ετησίως ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.
Ένα μήνυμα που θελετε να στείλετε στους δημότες της Κασσάνδρας
ΝΑΙ, θέλω να εκλεγώ και ΝΑΙ θέλω να βοηθήσω τον υποψήφιο Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αντώνη Μιχαλάκη να εκλεγεί.
Από τη μία δηλαδή θέλω να προσφέρω στην περιοχή μου, στη γειτονιά μου, από την άλλη θέλω να βοηθήσω τον Αντώνη Μιχαλάκη, γιατί θέλω να είναι αυτός που θα διοικήσει τον Δήμο μας την επόμενη μέρα.
Είναι με διαφορά ο καταλληλότερος, ο πιο ικανός και ο πιο έμπειρος. Η συμμετοχή μου σε ένα αγώνα που δίνει η “ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Ευθύνη, Συνεργασία, Ανάπτυξη” είναι σημαντική.
Σκεφτείτε μια τόσο μικρή περιοχή με πέντε υποψήφιους Δημάρχους.
Θεωρώ πως ο Δήμος Κασσάνδρας πρέπει να αλλάξει σελίδα μετά από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης και η καλύτερη λύση είναι ο Συνδυασμός μας.
Διεκδικώ λοιπόν τη ψήφο των συνδημοτών μου για να περάσει η Κασσάνδρα στα χέρια όλων μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου