Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο δώρο Χριστουγέννων ελπίζουν τα μαγαζιά για τόνωση της αγοράς

 


Οι βιτρίνες στολίστηκαν, τα εορταστικά φώτα άναψαν, το ωράριο των καταστημάτων επιμηκύνεται. Ο εμπορικός κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμος για τις γιορτές με προσδοκίες για αύξηση της κίνησης.

Ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρονικά είδη και φυσικά ο βασιλιάς των εορτών το παιχνίδι διεκδικούν το μεγαλύτερο κομμάτι των αγορών. Παράλληλα οι έμποροι της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν στοίχημα την αύξηση της προσβασιμότητας του κόσμου στα καταστήματα τους αφού λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης λιγότεροι καταναλωτές επιλέγουν το ιστορικό κέντρο.

«Περιμένουμε αυτό το δεκαπενθήμερο πως και πως ευελπιστούμε ο κόσμος να μπορέσει να κατέβει στα καταστήματα», όπως ανέφερε ο Μίλτος Παυλίδης, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.


«Μακάρι ο κόσμος να έχει διάθεση και να έχει τη δυνατότητα να περισσέψει κάποια λεφτά να αγοράσει το δωράκι του. Ίσως αυτήν την Κυριακή σιγά σιγά να γίνονται δειλά τα πρώτα βήματα στις επιχειρήσεις μας», όπως δήλωσε ο Νίκος Ιωάννου, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.


Προς το παρόν οι καταναλωτές περιορίζονται σε διερευνητικές βόλτες ενώ η αγοραστική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί με την καταβολή του δώρου στον ιδιωτικό τομέα.


Το εορταστικό ωράριο στη Θεσσαλονίκη ξεκινά σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου με τα καταστήματα ανοιχτά τις καθημερινές από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή κάνει πρεμιέρα σε καταστήματα παιχνιδιών και το καλάθι του Άι Βασίλη με εκατοντάδες κωδικούς προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές. Περίπου 50 ευρώ είναι το μέσο ποσό το οποίο ξοδεύει ο καταναλωτής για το χριστουγεννιάτικο δώρο του παιδιού. Οι επιλογές είναι πολλές με το εύρος τιμών να ξεκινάει από 2 ευρώ και να ξεπερνά τα 100.

Υποτονική είναι ακόμη η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία με τις τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες να ξεκινούν από 13 και 14 ευρώ αντίστοιχα.


Τα καταστήματα θα είναι κλειστά 25 και 26 Δεκεμβρίου, 1 και 2 Ιανουαρίου.


Πηγή: ertnews



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγωδία στη Κασσάνδρα: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας ο οποίος καταπλακώθηκε από τρακτέρ στην περιοχή Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής.  Το συμβάν έγινε σήμερα το μεσημέρι, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

Λουκέτο 48 ωρών σε beach bar στη Χαλκιδική - Έφυγε ο κόσμος, μαζεύουν τις ξαπλώστρες

  Σφραγίστηκε beach bar στη Χαλκιδική λόγω καταπάτησης αιγιαλού, με τους ελέγχους να εντατικοποιούνται. Ειδικότερα, στελέχη της κτηματικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών κατά τον έλεγχο, που διενήργησαν σε κατάστημα στην  Άφυτο  εντόπισαν παραβάσεις καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διέθετε άδεια για τη χρήση του αιγιαλού και σύμφωνα με τις μετρήσεις της υπηρεσίας είχε καταλάβει 2,5 στρέμματα. Το beach bar σφραγίστηκε για 48 ώρες, έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές κορδέλες, οι λουόμενοι αποχώρησαν από το σημείο και πλέον θα πρέπει να απομακρυνθούν οι ξαπλώστρες εντός πέντε ημερών. Το τελευταίο δίμηνο υπάρχουν 3.000 καταγγελίες στην πλατφόρμα MyCoast και ακόμα δεν βρισκόμαστε ούτε στα μέσα του καλοκαιριού. «Πρωταθλήτρια» στις καταγγελίες είναι η ανατολική Αττική και δεύτερη έρχεται η Χαλκιδική. Πέρσι, καταγράφηκαν 55 σφραγίσεις παραλιακών μπαρ σε 26.000 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. ...

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Εντοπίστηκαν κρανίο και ανθρώπινα οστά σε ξενοδοχείο

  Nέο θρίλερ με εντοπισμό ανθρώπινων οστών και κρανίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στις 3 Μαρτίου εργαζόμενος κατά τη διάρκεια καθαρισμού εντόπισε σε χώρο τεχνητής λίμνης σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σιθωνίας, εντόπισε το μακάβριο εύρημα. Τα οστά και το κρανίο περισυνέλεγησαν από τις αρχές και εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, από την οποία και αναμένονται απαντήσεις. Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Σιθωνίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου πολίτης είχε εντοπίσει οστά στην παραλία του Πολύχρονου, ενώ μουμιοποιημένη σωρός είχε εντοπιστεί μέσα σε σακούλες κοντά στο Πευκοχώρι. Πηγή:typosthes.gr