Κωνσταντίνος Αδρακτάς: Συνέντευξη με τον ηθοποιό της ταινίας "Purgatory", σε σκηνοθεσία Χρήστου Αρφάνη
Πώς αντιμετωπίζετε το επίκαιρο θέμα των γυναικοκτονιών;
Το θέμα των γυναικοκτονιών είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, λόγω και της μεγάλης έξαρσης των δολοφονιών. Έχουμε περάσει από να μη μιλάμε ευτυχώς πλέον για εγκλήματα πάθους η κακιάς ώρας αλλά για τον όρο γυναικοκτονία. Θυμάμαι τις γυναίκες που έχω διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια, τα ονόματα, τις ηλικίες, προφανώς ούτε τα μισά, ήταν πολλές. Στην Ελλάδα, η βία κατά των γυναικών και θηλυκοτήτων είναι μάστιγα. Το θέμα δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς από τις αρχές και ο όρος δεν αναγνωρίζεται από την αρχή, ούτε και νομικά. Έχουν υπάρξει βήματα μεγάλα νομίζω μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία για ευαισθητοποίηση του προβλήματος και λύσης και δικαίωσης των θυμάτων.
- Πως γίνεται η παρουσίαση του θέματος στην ταινία "Purgatory" και πώς προσπαθείτε να το αναδείξετε;
Στην ταινία "Purgatory" προσπαθούμε να αναδείξουμε το θέμα με το στοιχείο τρόμου, όπου συνδυάζοντας τρόμο με γυναικοκτονίες και μία δολοφονία προς μία γυναίκα που οδηγεί και στην τιμωρία αυτού του άντρα από τον ιατροδικαστή, είναι κάτι πρωτότυπο.
- Πώς ήταν η συνεργασία σας με τους συντελεστές της ταινίας;
Ήταν μία ύπεροχη εμπειρία να γυρίζω ταινία τρόμου με αυτό το θέμα ανεξάρτητη με τον Χρήστο Αρφάνη σαν σκηνοθέτη και τον Χάρη Λιαντζήρη όπου με το πάθος του έγραψε το σενάριο, βασισμένο σε διήγημα του ίδιου και πρωταγωνίστησε ως τον Μάνο Ανδρέου. Η Μαρία Αγραπίδου ήταν φανταστική στον ρόλο της και βοήθησε τρομερά με την παρουσία της το έργο.
- Πώς προσεγγίσατε τον ρόλο του ιατροδικαστή στην ταινία;
Ήταν δύσκολος ρόλος για εμένα επειδή έπρεπε να βγάλω κάτι το μεταφυσικό και όχι ταυτόχρονα αλλά και να συμπονώ και όχι τον Μάνο ταυτόχρονα. Ήταν απαιτητικό αλλά και διασκεδαστικό να παίζω έναν χαρακτήρα που είναι ουσιαστικά ένας δαίμονας.
Κωνσταντίνε Αδρακτά, ευχόμαστε ο,τι καλύτερο στην καριέρα σου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου