Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χαλκιδική: Οι παραλείψεις στο λούνα παρκ – Μόνο στα χαρτιά ο τεχνικός έλεγχος

 


Πραγματογνώμονες που όρισε το αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας, βρέθηκαν στο χώρο του λούνα παρκ και έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στο παιχνίδι

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως, σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε την Τετάρτη (21/8) η κηδεία του 19χρονου Γιάννη στη Βέροια, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ του τρόμου. Η οικογένεια, οι συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του αδικοχαμένου 19χρονου συγκεντρώθηκαν χθες στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, για να πουν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο νεαρό.
Πραγματογνώμονες στο λούνα παρκ του τρόμου

Οι πραγματογνώμονες που όρισε το αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας, βρέθηκαν και χθες στον χώρο του λούνα παρκ και έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στο παιχνίδι που στοίχησε την ζωή στον 19χρονο.

Οι πραγματογνώμονες έκαναν προσομοίωση, τοποθετώντας βαριά σακιά συνολικού βάρους 75 κιλών ανά κάθισμα, λειτουργώντας το παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Γιάννη. Στο σημείο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ μαζί με τον γιο του. Για την ώρα δεν έχει γνωστό εάν το δεύτερο λούνα παρκ που κατέχει ο ίδιος ιδιοκτήτης διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Την Τετάρτη (21/8) έσπευσαν ειδικοί τεχνικοί και διέκοψαν την παροχή ρεύματος του χώρου ψυχαγωγίας Το λούνα παρκ σφραγίστηκε επισήμως από την αστυνομία και το μοιραίο παιχνίδι μπήκε στο μικροσκόπιο.
Χαλκιδική: Εγκληματικές παραλείψεις στο λούνα παρκ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, την ίδια ημέρα της τραγωδίας είχε προγραμματιστεί τεχνικός έλεγχος, ο οποίος όμως έγινε μόνο στα χαρτιά! Μαρτυρία εργαζομένου σε άλλο λούνα παρκ του ίδιου ιδιοκτήτη είπε ότι την περασμένη Δευτέρα, όταν έχασε την ζωή του ο 19χρονος, θα γινόταν αυτοψία από τεχνικό, ώστε να ελεγχθεί η σωστή λειτουργία των παιχνιδιών. Ωστόσο, ο τεχνικός υπέγραψε την σχετική έκθεση χωρίς να κάνει κανέναν έλεγχο. Κοίταξε τα παιχνίδια, υπέγραψε την έκθεση καταλληλότητα και έφυγε από το λούνα παρκ χωρίς καν να τα θέσει σε λειτουργία.
Χαλκιδική: Η αμέλεια του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ

Σύμφωνα με το Star, το λούνα παρκ άνοιξε στις 15 Μάϊου, χωρίς γνωστοποίηση επειδή δεν είχε χαρτί για την καταλληλόλητα του μηχανήματος. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης ήξερε ότι θα φάει αργά ή γρήγορα πρόστιμο για τη μη γνωστοποίηση, όμως το ποσό που θα πλήρωνε ήταν μικρό συγκριτικά με τα κέρδη από μία πρωτοκλασάτη τουριστική περιοχή.

 

Το λούνα παρκ αποκλείστηκε από πανηγύρι στην Κοζάνη επειδή δεν είχε πιστοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το λούνα παρκ του τρόμου όχι μόνο λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, όχι μόνο έκοβε εισιτήρια για παιχνίδια που είχαν χαλάσει, αλλά δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται και οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πανηγύρι στην Κοζάνη, καθώς δεν είχε την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει». Σημειώνεται και πως ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο λόγο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγωδία στη Κασσάνδρα: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας ο οποίος καταπλακώθηκε από τρακτέρ στην περιοχή Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής.  Το συμβάν έγινε σήμερα το μεσημέρι, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

Λουκέτο 48 ωρών σε beach bar στη Χαλκιδική - Έφυγε ο κόσμος, μαζεύουν τις ξαπλώστρες

  Σφραγίστηκε beach bar στη Χαλκιδική λόγω καταπάτησης αιγιαλού, με τους ελέγχους να εντατικοποιούνται. Ειδικότερα, στελέχη της κτηματικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών κατά τον έλεγχο, που διενήργησαν σε κατάστημα στην  Άφυτο  εντόπισαν παραβάσεις καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διέθετε άδεια για τη χρήση του αιγιαλού και σύμφωνα με τις μετρήσεις της υπηρεσίας είχε καταλάβει 2,5 στρέμματα. Το beach bar σφραγίστηκε για 48 ώρες, έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές κορδέλες, οι λουόμενοι αποχώρησαν από το σημείο και πλέον θα πρέπει να απομακρυνθούν οι ξαπλώστρες εντός πέντε ημερών. Το τελευταίο δίμηνο υπάρχουν 3.000 καταγγελίες στην πλατφόρμα MyCoast και ακόμα δεν βρισκόμαστε ούτε στα μέσα του καλοκαιριού. «Πρωταθλήτρια» στις καταγγελίες είναι η ανατολική Αττική και δεύτερη έρχεται η Χαλκιδική. Πέρσι, καταγράφηκαν 55 σφραγίσεις παραλιακών μπαρ σε 26.000 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. ...

Άγρια ληστεία στη Κασσάνδρας 'Τους χτύπησαν με λοστούς και τους κλείδωσαν στο μπάνιο

  Άγρια επίθεση  με  λοστούς  από  ληστές   σημειώθηκε μέσα σε σπίτι στη  Νέα Σκιώνη , στη  Χαλκιδική , περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρχικά  δύο δράστες  παραβίασαν  μπαλκονόπορτα κατοικίας , έγιναν όμως  αντιληπτοί  από τους ιδιοκτήτες. Ο άντρας άρχισε να φωνάζει και πιάστηκαν στα χέρια, τότε άλλοι δύο μπήκαν με λοστούς και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια, οι  ληστές   έκλεισαν  το  στόμα  της συζύγου και την κλείδωσαν μαζί με τον άντρα της στο μπάνιο. Στη συνέχεια,  πήραν χρήματα  από το αυτοκίνητό τους, καθώς και από το ταμείο του σούπερ μάρκετ της οικογένειας που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Ο  ιδιοκτήτης  μεταφέρθηκε  προληπτικά  στο  γενικό νοσοκομείο Πολυγύρου , έκανε  ράμματα  στο  κεφάλι , αλλά είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέχρι το μεσημέρι. Κάμερες στο σπίτι δεν υπήρχαν, ενώ, σύμφων...