Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χαλκιδική: Ο Δήμος Σιθωνίας βάζει λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές

 



Λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Σιθωνίας βάζει με απόφασή του ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Μαλλίνης. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η σφράγιση αφορά όλες τις παιδικές χαρές χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και θα ισχύει έως ότου ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Τη σχετική απόφαση, η οποία έρχεται στον απόηχο της τραγωδίας στο Πευκοχώρι όπου ένας 19χρονος σκοτώθηκε σε λούνα παρκ, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μαλλίνης.

Παρακάτω δείτε όλη την ανάρτηση 

ΘΕΜΑ : «Αναστολή χρήσης του συνόλου των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών του Δήμου Σιθωνίας».


ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ


Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 ‘’Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (Φ.Ε.Κ Α’87) όπως ισχύει.

2. Την Υπουργική Απόφαση (Υ.Α) 28492/ΦΕΚ 931/Β/18.05.09), ‘’Καθορισμός των

προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και η διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους, τη διαδικασία συντήρησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια’’.

3. Την Εγκ. 44/7.8.2014 «(Α.Π.: 30681/2014) Τροποποίηση και συμπλήρωση της 28492/2009 (931/Β) Απόφασής μας περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ»

4.Την Υ.Α. 27934/2014, (ΦΕΚ 2029/Β/25.7.2014) «Τροποποίηση και συμπλήρωση της 28492/2009 (931/Β) απόφασής μας περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ»

5. Την Υ.Α. οικ. 48165/2009, (ΦΕΚ 1690/Β/17.8.2009) «Συμπλήρωση της υπ αριθμ. 28492/2009 (ΦΕΚ 391/Β/18.5.2009) «Καθορισμός των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και η διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους, τη διαδικασία συντήρησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια» υπουργικής απόφασης»

6. Το γεγονός ότι ο Δήμος Σιθωνίας έχει δύο (2) Δημοτικές Ενότητες (Σιθωνίας / Τορώνης)

 

7. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Σιθωνίας ( ΦΕΚ 349/09-02-2017 τ. Β ́) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

8. Την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας , της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών.


                            ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


Αναστέλλει την χρήση του συνόλου των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών του Δήμου Σιθωνίας, δίχως καμία εξαίρεση.

Εντέλλει τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τις Κοινότητες (Τοπικά Συμβούλια) του Δήμου Σιθωνίας καθώς και κάθε άλλον εμπλεκόμενο στην διαδικασία , να προβούν άμεσα στην σφράγιση των εν λόγω χώρων, έως ότου ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.


Κατόπιν αυτού, σε κάθε άλλη περίπτωση η διέλευση και η χρήση των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σιθωνίας λαμβάνει χώρα με ευθύνη του χρήστη.


Η παρούσα Απόφαση να αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΙΑ’ του Μέρους Α’ του Ν.4727/2020 (Α’ 184) και στην ιστοσελίδα του Δήμου.


Ο Δήμαρχος ΜΑΛΛΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Δήμος Σιθωνίας

Ioannis Mallinis II

Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

  Ένας 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής το βράδυ της Δευτέρας. Ο άτυχος νέος υπέκυψε στα τραύματά του και κατέληξε. Το παιχνίδι στο οποίο ήταν ο 19χρονος έσπασε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Στο λούνα παρκ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 19χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ. Ο 19χρονος είχε πάει στο λούνα παρκ με την οικογένεια του. Πηγή :Thestival.gr 

Τραγωδία στη Κασσάνδρα: Νεκρός υπάλληλος απορριμματοφόρου – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος

  Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε το πρωί της Παρασκευής ένας 48χρονος υπάλληλος απορριμματοφόρου στον δρόμο από Χανιώτη προς Πευκοχώρι στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, στο 42,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών-Παλιουρίου, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος, παρέσυρε 48χρονο υπάλληλο απορριμματοφόρου και στη συνέχεια προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών. Πηγή:thestival.gr

Ξέσπασε φωτιά στη Χαλκιδική-Σηκώθηκε ελικόπτερο

  Φωτιά  στη Χαλκιδική ξέσπασε λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι της Παρασκευής (12/7). Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ελικόπτερο από αέρος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά  καίει χαμηλή βλάστηση, προς Τρυπητή, συγκεκριμένα στον δρόμο Νέων Ρόδων Τρυπητής. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ  από αέρος ένα ελικόπτερο. Το   έργο της κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη. Πηγή:GRTimes.gr