Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας βούτηξε στη θάλασσα κσι εσωσε πατέρα και κόρη από πνιγμό στην παραλία του Αγίου Μάμαντος

 


Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, έσωσε δύο λουόμενους από βέβαιο πνιγμό καθώς η βάρκα τους παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα και οι ίδιοι βρέθηκαν στο νερό παλεύοντας προκειμένου να παραμείνουν στην επιφάνεια.


Ειδικότερα, ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφάλειας Ομονοίας, βρισκόταν με την οικογένειά του στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη παραλία του Αγίου Μάμαντος, όταν παρατήρησε πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στη θάλασσα και να κοιτάζει προς τα ανοιχτά.


Χωρίς να χάσει λεπτό ο αστυνομικός έτρεξε προς την ακτή, προσπαθώντας μάταια να επικοινωνήσει με τα συνωστισμένα άτομα, καθώς επρόκειτο για Βαλκάνιους τουρίστες που μιλούσαν ελάχιστα ή καθόλου αγγλικά.


Τότε ο ίδιος σε αρκετά μεγάλο βάθος αντίκρισε μια φουσκωτή πορτοκαλί βάρκα να παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα. Αμέσως ειδοποίησε τη σύζυγό του να καλέσει το Λιμενικό και βούτηξε στο νερό.

Αψηφώντας τα κύματα κολύμπησε αρκετά μέτρα, προσέγγισε τη βάρκα, και έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια ναυαγοσωστικής κατάφερε να διασώσει το 12χρονο κορίτσι και τον πατέρα του, οι οποίοι βρίσκονταν τρομαγμένοι μέσα στη θάλασσα προσπαθώντας να κολυμπήσουν για να διατηρηθούν στην επιφάνεια του νερού.


Η διάσωση των δύο ατόμων σερβικής καταγωγής δεν ήταν εύκολη αφού βρίσκονταν σε σύγχυση, δεν μιλούσαν αγγλικά και η επικοινωνία εξακολουθούσε να είναι δύσκολη.


Ωστόσο, ο 40χρονος κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, ανέσυρε τους λουόμενους και τους μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά, παρέχοντας τους τις πρώτες βοήθειες καθώς έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί σε αυτές.


Η οικογένεια των διασωθέντων ευχαρίστησε θερμά τον αστυνομικό που με αυταπάρνηση ρίχτηκε στο καθήκον.


Για τα περαιτέρω επιλήφθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών.

Πηγή:Halkidikifocus.gr 

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγωδία στη Κασσάνδρα: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας ο οποίος καταπλακώθηκε από τρακτέρ στην περιοχή Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής.  Το συμβάν έγινε σήμερα το μεσημέρι, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

Λουκέτο 48 ωρών σε beach bar στη Χαλκιδική - Έφυγε ο κόσμος, μαζεύουν τις ξαπλώστρες

  Σφραγίστηκε beach bar στη Χαλκιδική λόγω καταπάτησης αιγιαλού, με τους ελέγχους να εντατικοποιούνται. Ειδικότερα, στελέχη της κτηματικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών κατά τον έλεγχο, που διενήργησαν σε κατάστημα στην  Άφυτο  εντόπισαν παραβάσεις καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διέθετε άδεια για τη χρήση του αιγιαλού και σύμφωνα με τις μετρήσεις της υπηρεσίας είχε καταλάβει 2,5 στρέμματα. Το beach bar σφραγίστηκε για 48 ώρες, έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές κορδέλες, οι λουόμενοι αποχώρησαν από το σημείο και πλέον θα πρέπει να απομακρυνθούν οι ξαπλώστρες εντός πέντε ημερών. Το τελευταίο δίμηνο υπάρχουν 3.000 καταγγελίες στην πλατφόρμα MyCoast και ακόμα δεν βρισκόμαστε ούτε στα μέσα του καλοκαιριού. «Πρωταθλήτρια» στις καταγγελίες είναι η ανατολική Αττική και δεύτερη έρχεται η Χαλκιδική. Πέρσι, καταγράφηκαν 55 σφραγίσεις παραλιακών μπαρ σε 26.000 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. ...

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Εντοπίστηκαν κρανίο και ανθρώπινα οστά σε ξενοδοχείο

  Nέο θρίλερ με εντοπισμό ανθρώπινων οστών και κρανίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στις 3 Μαρτίου εργαζόμενος κατά τη διάρκεια καθαρισμού εντόπισε σε χώρο τεχνητής λίμνης σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σιθωνίας, εντόπισε το μακάβριο εύρημα. Τα οστά και το κρανίο περισυνέλεγησαν από τις αρχές και εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, από την οποία και αναμένονται απαντήσεις. Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Σιθωνίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου πολίτης είχε εντοπίσει οστά στην παραλία του Πολύχρονου, ενώ μουμιοποιημένη σωρός είχε εντοπιστεί μέσα σε σακούλες κοντά στο Πευκοχώρι. Πηγή:typosthes.gr