Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χαλκιδική: Ο Ελληνικός παράδεισος που γοητεύει την Ιταλία

 



Στο Μιλάνο της Ιταλίας βρέθηκε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για την προβολή και διαφήμιση του προορισμού στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΒΙΤ 2025.

 Τα στελέχη του ΤΟΧ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν πλήθος στοχευμένων συναντήσεων με τουριστικά γραφεία, δημοσιογράφους και bloggers αναμοχλεύοντας το ενδιαφέρον των Ιταλών για τον προορισμό μας. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο στην κοινή αυτή προσπάθεια για τη νέα σεζόν, η απευθείας αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου Malpensa του Μιλάνου με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με την EasyJet.

 Στις 10 Φεβρουαρίου τα στελέχη του ΤΟΧ και της ΠΚΜ συμμετείχαν στην εξαιρετική εκδήλωση με θέμα «Democracy between people and power», μια συνάντηση στο Μιλάνο για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Napoleonic Hall του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου που οργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα του Μιλάνου.

 Παράλληλα με την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΤΟΧ στην Ιταλική αγορά κα Ελένη Σαρηκώστα οργάνωσε εκδήλωση - παρουσίαση της Χαλκιδικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης σε Τουριστικούς Πράκτορες, Τουριστικά Γραφεία, Δημοσιογράφους και Bloggers. 

 Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση στο Μιλάνο, με στόχο να παρουσιάσει και να ανανεώσει τους στενούς δεσμούς που έχει χτίσει κυρίως ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με την Ιταλική αγορά, η Κεντρική Μακεδονία, o Οργανισμός Τουρισμού της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να συστήσει την Olympus Riviera. 

 Παρόντες ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργος Μπρουτζάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λεωνίδας Τσιαντής, η Διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Κυριακή Ουδατζή και η εκπρόσωπος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής κα Βασιλεία Γκαγκασίδου, οι οποίοι με τις παρουσιάσεις τους και τα βίντεο προβολής απεικόνισαν τη Χαλκιδική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τη Ριβιέρα του Ολύμπου, περιοχές όπου η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση και η γαστρονομία υπογραμμίζουν την ταυτότητά τους. 

 Στην ίδια εκδήλωση ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Προβολής της Τοσκάνης (Toscana Promozione Turistica) Francesco Tapinassi και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Clara Svanera ανακοίνωσαν νέες πρωτοβουλίες για την συνέχιση των συνεργειών και των σχεδίων που θα ενώσουν όλο και περισσότερο την περιοχή μας και την Τοσκάνη, τόπους πλούσιους σε ιστορία, παραδόσεις και γεύσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός άλλων, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Νικόλας Σάκκαρης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου κα Σοφία Ζαφειροπούλου, η Προϊσταμένη του ΕΟΤ στο Μιλάνο κα Ελένη Γαβριηλίδου, η Πρόεδρος της GIST (Ένωση Τουριστικών Συντακτών Ιταλίας) κα Sabrina Talarico και η Sales Executive της Aegean Airlines κα Maria Terranova. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγωδία στη Κασσάνδρα: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας ο οποίος καταπλακώθηκε από τρακτέρ στην περιοχή Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής.  Το συμβάν έγινε σήμερα το μεσημέρι, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

Λουκέτο 48 ωρών σε beach bar στη Χαλκιδική - Έφυγε ο κόσμος, μαζεύουν τις ξαπλώστρες

  Σφραγίστηκε beach bar στη Χαλκιδική λόγω καταπάτησης αιγιαλού, με τους ελέγχους να εντατικοποιούνται. Ειδικότερα, στελέχη της κτηματικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών κατά τον έλεγχο, που διενήργησαν σε κατάστημα στην  Άφυτο  εντόπισαν παραβάσεις καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διέθετε άδεια για τη χρήση του αιγιαλού και σύμφωνα με τις μετρήσεις της υπηρεσίας είχε καταλάβει 2,5 στρέμματα. Το beach bar σφραγίστηκε για 48 ώρες, έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές κορδέλες, οι λουόμενοι αποχώρησαν από το σημείο και πλέον θα πρέπει να απομακρυνθούν οι ξαπλώστρες εντός πέντε ημερών. Το τελευταίο δίμηνο υπάρχουν 3.000 καταγγελίες στην πλατφόρμα MyCoast και ακόμα δεν βρισκόμαστε ούτε στα μέσα του καλοκαιριού. «Πρωταθλήτρια» στις καταγγελίες είναι η ανατολική Αττική και δεύτερη έρχεται η Χαλκιδική. Πέρσι, καταγράφηκαν 55 σφραγίσεις παραλιακών μπαρ σε 26.000 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ. ...

Χαλκιδική: Μετωπική σύγκρουση βαν με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στο σχολείο

  Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου βαν συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στο σχολείο. Τρεις επιβάτες του βαν τραυματίστηκαν ενώ ο οδηγός του λεωφορείου αλλά και οι 35 μαθητές που επέβαιναν σε αυτό είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου. Ήταν γύρω στις 08:10 όταν το βαν στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στις σχολικές τους μονάδες. Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί ο 44χρονος οδηγός του βαν καθώς και δύο επιβάτες αυτού, μια 28χρονη και μια 63χρονη. Στο βαν επέβαιναν άλλα τρία άτομα που δεν τραυματίστηκαν. Επιπλέον δεν αναφέρθηκε τραυματισμός του 65χρονου οδηγού του λεωφορείου αλλά και των μαθητών. Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας. Πηγή:thestival.gr