Όλη η Ελλάδα, λοιπόν, βγήκε συντονισμένα την ίδια μέρα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Εννοείται ότι κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος. Έκλαψε όλη η χώρα. Αλλά μήπως το σκεφτήκαμε λίγο αργά να συγκινηθούμε για ένα έγκλημα που κατά βάθος το προκάλεσε η ίδια η νοοτροπία του κόσμου να εκλέγει πολιτικούς με κριτήριο αποκλειστικά και μόνο τα προσωπικά του συμφέροντα;
Γιατί αυτό που έγινε στα Τέμπη συμπυκνώνει ολόκληρη τη νεοελληνική πολιτική ιστορία μας. Μια ζωή προχειρότητα, μετατόπιση ευθυνών και παραποίηση της αλήθειας. Αλλά και μια ζωή επανεκλογή των ίδιων και των ίδιων με σκοπό να διορίσουν το παιδί μας στο δημόσιο ή να βγουν οι "δικοί μας" να κάνουμε δουλειές με το δημόσιο...
Υπήρχε, λοιπόν, εκεί έξω μια επικίνδυνη για τους περαστικούς τρύπα στο έδαφος και, αντί να την καλύψουμε όπως κάνουν σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, βάλαμε απλά κάποιον να την φυλάει και, μοιραία, κάποια στιγμή έγινε το ανθρώπινο λάθος και επήλθε η καταστροφή. Άνθρωποι έπεσαν μέσα και χάθηκαν...
Και αντί να βγουν οι πολιτικοί και να παραδεχτούν ότι σφάλανε που τόσα χρόνια δεν κάλυπταν την τρύπα, προσπαθούν, εδώ και δύο χρόνια, να πείσουν τους πάντες ότι για όλα έφταιγε αποκλειστικά ο ...φύλακας της τρύπας που δεν τη φύλαξε σωστά !
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, λοιπόν, αλλά και νοοτροπία, διοικείται η χώρα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους.
Πάντα στα δύσκολα πρώτο μέλημα ήταν η συγκάλυψη και όχι η αναζήτηση των πολιτικών ευθυνών.
Ποτέ κανείς Έλληνας πρωθυπουργός - και σπάνια κάποιος υπουργός - δε παραιτήθηκε για αστοχία στην άσκηση των καθηκόντων του, όταν στη Σερβία, πρόσφατα, ο αντίστοιχος, παραιτήθηκε μονομιάς για τη κατάρρευση οροφής στο σιδηροδρομικό σταθμό που προκάλεσε το θάνατο συμπολιτών του.
Αλλά ας μη το πολυαναλύουμε. Κάθε λαός έχει πάντα τους πολιτικούς που του αξίζει. Ενώ, λοιπόν, ο τότε υπουργός συγκοινωνιών, αναγκαστικά και υπό το βάρος του εγκλήματος, παραιτήθηκε για τα Τέμπη, στις αμέσως επόμενες εκλογές, που διεξήχθησαν μόλις τρεις μήνες μετά, ΚΑΙ ξανασυμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια ΚΑΙ υπερψηφίστηκε από την πολιτική ενορία του !!!
Με λίγα λόγια, από τη μία, ο πρωθυπουργός μας είπε ότι συνεχίζει να πιστεύει στον συγκεκριμένο άνδρα ως .. ικανό πολιτικό (sic) κι ας είχε προκαλέσει με την άστοχη πολιτική του το θάνατο 57 νέων ανθρώπων, και, από την άλλη, ο λαός φαίνεται να του είπε "δεν πειράζει, για μας ήσουν και θα είσαι πάντα η υπουργάρα μας. Σε ξαναψηφίζουμε κι ας προκαλέσεις νέα Τέμπη".
Μάλιστα!
Αν δεν αλλάξει νοοτροπία ο ... "κυρίαρχος" λαός, ώστε να αρχίσει να εκλέγει πολιτικούς με κριτήρια δημοσίου συμφέροντος και όχι τα ίδια ωφέλη του καθένα ξεχωριστά, δε πρόκειται ποτέ να μετεξελιχθούμε σε κανονικό κράτος. Γιατί μια ζωή θα ανεχόμαστε το ίδιο ανίκανους και επικίνδυνους πολιτικούς, που τη μία θα προκαλούν δυστυχήματα σαν τα Τέμπη και την άλλη χίλια δυο άλλα σκάνδαλα με τις επανειλημμένες αστοχίες και παραλείψεις τους.
Η Ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη, συμπλεγματική και χωρίς κανένα όραμα. Προς ώρας το μόνο που είναι ικανή να εκθρέψει είναι ανίκανους πολιτικούς και ένα διεφθαρμένο δημόσιο, στο οποίο διάσπαρτες συμμορίες επίορκων υπαλλήλων τρώνε τα σωθικά του και μαζί και εκείνα των πολιτών.
Γιατί δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Εφορίες, πολεοδομίες, αστυνομικό σώμα ασφαλείας και ποιός ξέρει πού αλλού ακόμα, είναι χώροι όπου εκτυλίσσονται ποινικώς κολάσιμα αίσχη με τη δικαιοσύνη να μη προλαβαίνει να σχηματίζει δικογραφίες σε βάρος αστυνομικών, εφοριακών, πολεοδόμων κλπ κλπ...
Αυτό είναι το Ελληνικό κράτος αλλά κι αυτοί είμαστε εμείς οι Έλληνες.
Έχουμε ό,τι ακριβώς μας αξίζει και θα συνεχίσουμε να το έχουμε όσο κινούμαστε με τη πατροπαράδοτη - από τουρκοκρατίας - ανασφαλή νοοτροπία του προσωπικού μας βολέματος.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου