Το Πασχαλιατικο είναι μια τοπική συνταγή της Κασσάνδρας αλλα και της Χαλκιδικής.
Το πασχαλιατικο το τρώμε την ημέρα του Πάσχα αλλά και την Δεύτερη μέρα του Πάσχα.
Παρακάτω θα δείτε όλη την διαδικασία
Τι θα χρειαστούμε…
Για το κατσικάκι
2 κιλά κατσικάκι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
5 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
Αλάτι και πιπέρι
Πλένουμε το κατσικάκι και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί πρώτα από την κάτω πλευρά. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C. Αν κατά το ψήσιμο λιγοστέψει το νεράκι, προσθέτουμε κι άλλο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι
να γυαλίσει. Αλατοπιπερώνουμε και το κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο
και ανακατεύουμε.
Όταν ψηθεί το κατσικάκι από την κάτω πλευρά, βγάζουμε το ταψί και το γυρνάμε με την πέτσα από πάνω. Ρίχνουμε τριγύρω το ρύζι και προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό. Ψήνουμε και πάλι μέχρι να ροδίσει το κατσικάκι και να ρουφήξει το ρύζι όλα τα υγρά.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου