Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γυμνάσιο Κασσάνδρας:“I SAVE lives for schools”

 



Όπως και τη περσινή χρονιά, έτσι και φέτος, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Kids Save Lives “I SAVE lives for schools”. Η δράση χωρίζεται σε δύο μέρη, μία διαδικτυακή ενημέρωση και το πρακτικό μέρος το οποίο περιλαμβάνει παρουσίαση τεχνικών διάσωσης με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης και τη μέθοδο Heimlich σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα. Τη δια ζώσης παρουσίαση και εκπαίδευση ανέλαβε η Ντότσιου Αλεξάνδρα, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του προγράμματος Kids Save Lives, οι εκπαιδευτικοί κ. Μπαλατσού Σπυριδούλα και κ. Νικολαΐδου Αλεξάνδρα. Οι μαθητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν στη πράξη τα σενάρια και τις τεχνικές στα οποία εκπαιδεύτηκαν. Η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς επετεύχθη ο σκοπός της ενημέρωσης και παρουσίασης των βασικών τεχνικών διάσωσης. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως αρκετοί μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον αναφορικά με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πιστοποίησης τους από το φορέα Kids Save Lives, δίνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και μάθημα ζωής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγωδία στη Κασσάνδρα: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας ο οποίος καταπλακώθηκε από τρακτέρ στην περιοχή Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής.  Το συμβάν έγινε σήμερα το μεσημέρι, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

  Ένας 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής το βράδυ της Δευτέρας. Ο άτυχος νέος υπέκυψε στα τραύματά του και κατέληξε. Το παιχνίδι στο οποίο ήταν ο 19χρονος έσπασε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Στο λούνα παρκ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 19χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ. Ο 19χρονος είχε πάει στο λούνα παρκ με την οικογένεια του. Πηγή :Thestival.gr 

Τραγωδία στη Κασσάνδρα: Νεκρός υπάλληλος απορριμματοφόρου – Τον παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος

  Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε το πρωί της Παρασκευής ένας 48χρονος υπάλληλος απορριμματοφόρου στον δρόμο από Χανιώτη προς Πευκοχώρι στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, στο 42,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών-Παλιουρίου, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος, παρέσυρε 48χρονο υπάλληλο απορριμματοφόρου και στη συνέχεια προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών. Πηγή:thestival.gr