Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ισχυρό το πολωνικό ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική

 




Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITTF Warsaw 2025, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στη Βαρσοβία, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή και διαρκώς ανοδική δυναμική της πολωνικής αγοράς για τον προορισμό μας. 


Ο ΤΟΧ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης και τον Πιερικό Οργανισμού Τουρισμού συνέχισαν την επιτυχημένη συνεργασία τους και σε αυτή την έκθεση συμμετέχοντας στο περίπτερο προβολής του ΕΟΤ.


 Η Πολωνία συγκαταλέγεται πλέον στις σημαντικότερες αγορές για τη Χαλκιδική, χάρη στον μεγάλο πληθυσμό της, την ενισχυμένη ταξιδιωτική της δύναμη και –κυρίως– την εκδήλωση σταθερής προτίμησης προς την Ελλάδα και την περιοχή μας. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται συνεχής αύξηση αφίξεων, στοιχείο που επιβεβαιώθηκε και από το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο περίπτερο του Οργανισμού, το οποίο σημείωσε ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της ITTF, ο Διευθυντής του ΤΟΧ Γιώργος Μπρουτζάς, πραγματοποίησε σειρά στοχευμένων επαφών με τα κορυφαία τουριστικά γραφεία και Tour Operators της Πολωνίας που έχουν συμβόλαια με ξενοδοχεία της Χαλκιδικής Rainbow, Grecos και TUI αλλά και με μικρότερα γραφεία που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για να εντάξουν ξενοδοχεία της Χαλκιδικής στα προγράμματα τους. Οι συναντήσεις αυτές ενίσχυσαν τις υπάρχουσες συνεργασίες και άνοιξαν νέες προοπτικές για περαιτέρω κοινές δράσεις προβολής και προώθησης.


 Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Βαρσοβίας–Θεσσαλονίκης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη Χαλκιδική. Η γραμμή εξυπηρετείται πλέον όχι μόνο από τη LOT Polish Airlines και την Aegean Airlines, αλλά πρόσφατα ενισχύθηκε και με την προσθήκη της TUI Poland, προσφέροντας στο ταξιδιωτικό κοινό ακόμη περισσότερες επιλογές και αυξάνοντας την προσβασιμότητα της περιοχής.


 Οι πτήσεις charter που από το 2023 ουσιαστικά «άνοιξαν» τον προορισμό, σε συνδυασμό με τα οργανωμένα fam και press trips, την προβολή μέσω της συμμετοχής του ΤΟΧ σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, καθώς και τις παρουσιάσεις σε B2B events και workshops, συνέβαλαν καθοριστικά στην ενίσχυση της παρουσίας της Πολωνικής αγοράς. Σήμερα, η Πολωνία έχει πλέον κατακτήσει την τρίτη θέση στις αεροπορικές αφίξεις στη Χαλκιδική.


 Ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό αποτέλεσε η επίσκεψη στο περίπτερό μας της Πρέσβεως της Ελλάδας στη Βαρσοβία, κας. Νίκης Καμπά, καθώς και του Προξένου και της Εμπορικής Ακολούθου, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες προβολής της Χαλκιδικής στην πολωνική αγορά.


 Ο Πρόεδρος του ΤΟΧ Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε: «Η συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην ITTF 2025 επιβεβαιώνει ότι η Πολωνία αποτελεί στρατηγικής σημασίας αγορά και ότι η Χαλκιδική συνεχίζει να κερδίζει το ενδιαφέρον και την καρδιά των Πολωνών ταξιδιωτών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Εντοπίστηκαν κρανίο και ανθρώπινα οστά σε ξενοδοχείο

  Nέο θρίλερ με εντοπισμό ανθρώπινων οστών και κρανίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στις 3 Μαρτίου εργαζόμενος κατά τη διάρκεια καθαρισμού εντόπισε σε χώρο τεχνητής λίμνης σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σιθωνίας, εντόπισε το μακάβριο εύρημα. Τα οστά και το κρανίο περισυνέλεγησαν από τις αρχές και εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, από την οποία και αναμένονται απαντήσεις. Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Σιθωνίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου πολίτης είχε εντοπίσει οστά στην παραλία του Πολύχρονου, ενώ μουμιοποιημένη σωρός είχε εντοπιστεί μέσα σε σακούλες κοντά στο Πευκοχώρι. Πηγή:typosthes.gr 

Προχωρά το mega project των 400 εκατ. ευρώ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

  Αλλαγή σκυτάλης στη  Sani/IKOS  φέρνει η νέα χρονιά με τον  Jean-Marc Bellaiche  να αναλαμβάνει τη θέση του  νέου διευθύνοντος συμβούλου  από 1η Ιανουαρίου στον όμιλο, ο οποίος, παράλληλα, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στα επόμενα projects και δη στο νέο, μεγάλο εγχείρημα για το  νέο IKOS Grand της Χαλκιδικής. Οι ανακοινώσεις ήρθαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο τον  Ανδρέα Ανδρεάδη  έως σήμερα  διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) και Co-Managing Partner  του ομίλου, ο οποίος παραμένει με το ρόλο του συν-ιδρυτή και Managing Partner του Sani/Ikos Group:  «Μετά από ένα απίστευτο… ταξίδι 40 και πλέον ετών ως συν-ιδρυτής και CEO του Sani Resort, δίπλα στον αδελφό μου Σταύρο, ο οποίος διετέλεσε συν-ιδρυτής και πρόεδρος, και στη συνέχεια την τελευταία δεκαετία ως CEO και Co-managing partner του oμίλου Sani/Ikos, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω τη μετάβασή μου από τις καθημερινές εκτελεστικές αρμοδιότητες στο ρόλο πλέον του συν-ιδρ...

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 27χρονος σε τροχαίο στα Νέα Μουδανιά

  Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες βράδυ στα Νέα Μουδανιά, όταν ένας 27χρονος έχασε τη ζωή του. Ειδικότερα, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 20:30, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 26χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 27χρονο στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του. Πηγή thestival.gr