Παρολίγον πνιγμός 12χρονου στη Χανιώτη Χαλκιδικής – Η άμεση επέμβαση ναυαγοσωστών και διασωστών έσωσε τη ζωή του
Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν πριν από λίγα λεπτά στην παραλία της Χανιώτης Χαλκιδικής, όταν ένα 12χρονο παιδί υπέστη παρολίγον πνιγμό.
Οι ναυαγοσώστες της Bayline, Σοφία και Αντώνης, αντέδρασαν άμεσα, ανέσυραν το παιδί από τη θάλασσα και του παρείχαν τις απαραίτητες Πρώτες Βοήθειες, καθώς και οξυγόνο, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα και ο First Responder της Χανιώτης, Γιάννης, ο οποίος συνέδραμε εθελοντικά στην επιχείρηση διάσωσης.
Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν μηχανή επειγόντων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες σταθεροποίησαν τον 12χρονο και τον μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας και στη συνέχεια σε εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί βρίσκεται εκτός άμεσου κινδύνου, χάρη στην έγκαιρη και συντονισμένη επέμβαση όλων των εμπλεκομένων.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό διάσωσης παιδιού από πνιγμό στην Κασσάνδρα μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.
Η υπενθύμιση προς όλους τους γονείς είναι ξεκάθαρη: Μην αφήνετε ούτε για ένα λεπτό τα παιδιά χωρίς συνεχή επίβλεψη μέσα ή κοντά στη θάλασσα. Η πρόληψη και η άμεση αντίδραση μπορούν να σώσουν ζωές.
Θερμά συγχαρητήρια στους ναυαγοσώστες, στους εθελοντές και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ για την άμεση κινητοποίηση και την πολύτιμη προσφορά τους.
Με πληροφορίες από το kids save lives

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου