Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα κορυφαία αξιοθέατα της Κασσάνδρας που πρέπει να επισκεφθείτε

 





Η Κασσάνδρα είναι ένας τόπος που συνδυάζει μοναδικά τη φυσική ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό. Από παραδοσιακά χωριά και βυζαντινά μνημεία μέχρι αρχαιολογικούς χώρους και ιαματικές πηγές, κάθε γωνιά της προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη. 


Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την Άφυτο, έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Χαλκιδικής. Τα πέτρινα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια και η πανοραμική θέα στον Τορωναίο Κόλπο δημιουργούν ένα σκηνικό που μαγεύει κάθε επισκέπτη.



Στη Νέα Φώκαια δεσπόζει ο επιβλητικός Βυζαντινός Πύργος του Αγίου Παύλου, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα βυζαντινά μνημεία της Χαλκιδικής και σημαντικό ιστορικό σύμβολο της περιοχής. 



Στην Καλλιθέα βρίσκεται ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Άμμωνος Διός, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία της αρχαίας Κασσάνδρας μέσα από τα εντυπωσιακά ευρήματα του ιερού. 



Στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, η Σίβηρη προσφέρει ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, ενώ φιλοξενεί και το γνωστό Αμφιθέατρο της Κασσάνδρας, όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου, το Κανίστρο Παλιουρίου εντυπωσιάζει με το καταπράσινο φυσικό τοπίο, τα κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική θέα προς το Αιγαίο, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση και την ηρεμία. 


Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, τα Ιαματικά Λουτρά Αγίας Παρασκευής προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας, με τις φυσικές θερμές πηγές να συνδυάζονται με μια εντυπωσιακή τοποθεσία πάνω στα βράχια, με θέα τη θάλασσα. 



Φυσικά, από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Ακρωτήριο Ποσείδι, με τη διάσημη αμμουδερή λωρίδα που εισχωρεί στη θάλασσα και τον ιστορικό φάρο, καθώς και ο Γλαρόκαβος στο Παλιούρι, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς σχηματισμούς της Χαλκιδικής.

Η Κασσάνδρα κρύβει επίσης δεκάδες παραλίες που αξίζει να ανακαλύψει κανείς, όπως το Ποσείδι, η Κρυοπηγή, η Φούρκα, το Πευκοχώρι, η Χανιώτη και το Παλιούρι, καθεμία με τον δικό της χαρακτήρα και ομορφιά.



Η Κασσάνδρα δεν είναι μόνο ένας καλοκαιρινός προορισμός με υπέροχες παραλίες. Είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία, πολιτισμό και φυσικές ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψει κανείς, προσφέροντας εμπειρίες που μένουν αξέχαστες σε κάθε εποχή του χρόνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Εντοπίστηκαν κρανίο και ανθρώπινα οστά σε ξενοδοχείο

  Nέο θρίλερ με εντοπισμό ανθρώπινων οστών και κρανίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στις 3 Μαρτίου εργαζόμενος κατά τη διάρκεια καθαρισμού εντόπισε σε χώρο τεχνητής λίμνης σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σιθωνίας, εντόπισε το μακάβριο εύρημα. Τα οστά και το κρανίο περισυνέλεγησαν από τις αρχές και εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, από την οποία και αναμένονται απαντήσεις. Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Σιθωνίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου πολίτης είχε εντοπίσει οστά στην παραλία του Πολύχρονου, ενώ μουμιοποιημένη σωρός είχε εντοπιστεί μέσα σε σακούλες κοντά στο Πευκοχώρι. Πηγή:typosthes.gr 

Προχωρά το mega project των 400 εκατ. ευρώ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

  Αλλαγή σκυτάλης στη  Sani/IKOS  φέρνει η νέα χρονιά με τον  Jean-Marc Bellaiche  να αναλαμβάνει τη θέση του  νέου διευθύνοντος συμβούλου  από 1η Ιανουαρίου στον όμιλο, ο οποίος, παράλληλα, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στα επόμενα projects και δη στο νέο, μεγάλο εγχείρημα για το  νέο IKOS Grand της Χαλκιδικής. Οι ανακοινώσεις ήρθαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ίδιο τον  Ανδρέα Ανδρεάδη  έως σήμερα  διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) και Co-Managing Partner  του ομίλου, ο οποίος παραμένει με το ρόλο του συν-ιδρυτή και Managing Partner του Sani/Ikos Group:  «Μετά από ένα απίστευτο… ταξίδι 40 και πλέον ετών ως συν-ιδρυτής και CEO του Sani Resort, δίπλα στον αδελφό μου Σταύρο, ο οποίος διετέλεσε συν-ιδρυτής και πρόεδρος, και στη συνέχεια την τελευταία δεκαετία ως CEO και Co-managing partner του oμίλου Sani/Ikos, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω τη μετάβασή μου από τις καθημερινές εκτελεστικές αρμοδιότητες στο ρόλο πλέον του συν-ιδρ...

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 27χρονος σε τροχαίο στα Νέα Μουδανιά

  Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες βράδυ στα Νέα Μουδανιά, όταν ένας 27χρονος έχασε τη ζωή του. Ειδικότερα, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 20:30, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 26χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 27χρονο στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του. Πηγή thestival.gr