Προσωρινή λύση για τη μεταστέγαση των μαθητών του Γυμνασίου Πευκοχωρίου - Ομόφωνα περασε η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Αχιλλέα Σερέτη
Προσωρινή λύση για τη μεταστέγαση των μαθητών του Γυμνασίου Πευκοχωρίου δόθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κασσάνδρας, μετά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με το σχολικό κτίριο.
Την εισαγωγή της πρότασης έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σερέτης Αχιλλέας, ο οποίος πρότεινε, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο Γυμνάσιο Πευκοχωρίου, οι μαθητές να κάνουν μαθήματα στο κλειστό Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.
Το συγκεκριμένο σχολείο διαθέτει τρεις αίθουσες, ενώ, σύμφωνα με την πρόταση, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και kibo (προκατασκευασμένες αίθουσες), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να φιλοξενηθούν οι μαθητές.
Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πλέον, το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, ώστε να καταστεί κατάλληλο για τη φιλοξενία των μαθητών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες αποκατάστασης στο Γυμνάσιο Πευκοχωρίου.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν και γονείς μαθητών του Γυμνασίου Πευκοχωρίου, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη αγωνία και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση και για το πώς θα διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των μαθημάτων.
Η προσωρινή λύση δίνει μια διέξοδο, ωστόσο πλέον το ζητούμενο είναι να υπάρξουν άμεσες ενέργειες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στο σχολείο τους.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου