Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, συγκεντρώνοντας αθλητές, ομάδες και φίλους της ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα.
26 ομάδες και περισσότεροι από 200 αθλητές συμμετείχαν στη διοργάνωση, προσφέροντας πλούσιο αγωνιστικό θέαμα και δυνατές στιγμές, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στον αθλητισμό και την ορεινή ποδηλασία.
Η αφετηρία και ο τερματισμός των αγώνων πραγματοποιήθηκαν στην ιστορική πλατεία της Κασσάνδρειας, κάτω από τον επιβλητικό πλάτανο, προσδίδοντας έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στη διοργάνωση και αναδεικνύοντας το κέντρο της πόλης ως σημείο αναφοράς μιας σημαντικής πανελλήνιας αθλητικής συνάντησης.
Η διοργάνωση ήταν άρτια οργανωμένη, με τον κόσμο της Κασσάνδρας να την αγκαλιάζει θερμά και να δίνει δυναμικό «παρών», στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των αθλητών και συμβάλλοντας στην επιτυχία του διημέρου.
Συνδιοργανωτές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος «Ο Ποδηλάτης» και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Hellenic Cycling Federation), με την υποστήριξη του Δήμου Κασσάνδρας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν η Εφημερίδα Κασσάνδρα, η οποία κάλυψε το γεγονός, συμβάλλοντας στην προβολή μιας σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης για την περιοχή.
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος αποτελεί μια σημαντική στιγμή για την Κασσάνδρεια και ολόκληρη την Κασσάνδρα, αποδεικνύοντας ότι η περιοχή μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να προβάλλει δυναμικά τις δυνατότητές της σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ένα σπουδαίο αθλητικό διήμερο ολοκληρώθηκε, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας των διοργανωτών, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Ηρακλής Λειβαδιώτης δήλωσε σε ανάρτησή στα social media
📍Με μεγάλη επιτυχία και έντονο συναγωνισμό ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του ποδηλατικού διημέρου,με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mountain Bike Eliminator Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας - Hellenic Cycling Federation.
🚴♂️Ο Δήμος Κασσάνδρας υποδέχθηκε στην πρωτεύουσά του αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους ολόκληρης της Ελλάδας,σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου,με μοναδικές μάχες ταχύτητας,τεχνικής και έντασης.
🏆Συγχαρητήρια στους νέους Πρωταθλητές και τις νέες Πρωταθλήτριες Ελλάδας,στους νικητές των κατηγοριών και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν!
Καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης υπήρξε η συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας,τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο Ποδηλάτης» και τη RaceSystem.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης,η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.
Θερμές ευχαριστίες στο Εκάβ Τομέας Κασσανδρείας Χαλκιδικής,στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κασσάνδρας - Hellenic Rescue Team Kassandra,στην ΟΦΚΑΘ Βάση ετοιμότητας Κασσάνδρας,στην ομάδα GroundBrakers για την πολύτιμη συμβολή τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής,στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας και στον υποδιοικητή του για την άριστη συνεργασία,την πολύτιμη συνδρομή και τον επαγγελματισμό τους.
Georgios Thomasoulis🙏,Ντίνο,Μάριε,Παύλο,Γιώργο,Παντελή για το ασταμάτητο τρέξιμο.
Εφημερίδα Κασσάνδρα
🚴 Η δράση συνεχίζεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με τον τέταρτο και τελικό αγώνα του Hellenic XC 2026, στο αγώνισμα Cross Country Short Track (XCC).







Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου